Business 2.0



Podravske obcine so v zadnjih letih aktivno pristopile k projektu izgradnje kolesarskih poti. Zdaj je izdano javno narocilo za še eno.

Na obmocju Podravja so v zadnjih letih aktivno pristopili k urejanju kolesarskih površin na Ptuju in v okolici. Tako bomo kmalu že lahko kolesarili s Ptuja do Juršincev in Gorišnice, želja le, da bi se lahko s kolesom varno zapeljali vse do Pomurja.

Kolesarke nastajajo tudi na obmocju od Ptuja do Hajdine in Kidricevega, kjer trasa poteka od meje z obcino Hajdina, ob železnici, do Zagrebške ceste do Ptujcanke, nato se trasa preseli preko Studencnice, do gostinskega objekta Pomaranca, nato do peš mostu.

Pomembna povezava v delu je tudi Ptuj - Markovci - Gorišnica. Del je trenutno v gradnji, približno polovica trase je zgrajene. Gradnja poteka po Dornavski cesti v smeri Spuhlje, zavije desno do glavne državne ceste, pot nadaljuje skozi Borovce, Mošanjce, se zakljuci na meji z obcino Ormož.

Cetrta pomembna povezava je ob Rogozniški cesti do Cuckove ulice.

Kmalu kolesarka med Lenartom, Cerkvenjakom, Trnovsko vasjo

Obcine Sveta Trojica v Slovenskih goricah pa je izdala javno narocilo za izgradnjo kolesarske povezave. Naložbo sofinancirata država in Evropska unija.

Kolesarska povezava se bo zgradila skozi naselja Zgornji Porcic, Sveto Trojico do Oseka, nato od Oseka do Benedikta.

Izgradnja je predvidena na levi strani in desni strani regionalne ceste Lenart - Sveta Trojica, Sveta Trojica - Cogetinci - Spodnji Ivanci in na desni strani v smeri Oseka proti Benediktu.

VIR: www.ptujinfo.com

Back To Top