Business 2.0



Na Prešernov dan kulturne ustanove že tradicionalno odprejo svoja vrata. Zbrali smo nekaj predlogov, kam se odpraviti.

Osrednja slovesnost Mestne obcine Ptuj ob slovenskem kulturnem prazniku je bila vceraj, 6. februarja. Na dogodku so tradicionalno podelili obcinska priznanja Velike oljenke in Oljenke, ki jih posamezniki ali društva dobijo za zasluge na podrocju kulture.

Slavnostni govorec na proslavi je bil Peter Srpcic, direktor Mestnega gledališca Ptuj, v kulturnem programu pa so nastopile lanskoletne prejemnice Oljenke, Ženski pevski zbor Lilith.

Kam za 8. februar?

Prešernov dan bodo pocastili tudi v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož z razlicnimi razstavami in delavnicami.



V Knjižnici Ivana Potrca Ptuj bodo 9. februarja pripravili vec dogodkov v pocastitev slovenskega kulturnega praznika, med drugim tematsko vodena ogleda in literarno-dramski vecer.

V Galeriji Luna pa bo 8. februarja, ob 11.00, potekal voden ogled po razstavi Sabine Šinko.



V Pokrajinskem muzeju Maribor bodo slovenski kulturni praznik obeležili z dnevom odprtih vrat, z vodenim ogledom stalnih razstav ter s prebiranjem poezije. Dogajanja se bodo odvijala na razlicnih lokacijah od 10.00 dalje. Brezplacno vodenje med 11.00 in 18.00 ponuja tudi Muzej najstarejše trte na svetu.

Umetnostna galerija Maribor pripravlja dan odprtih vrat z njihovimi aktualnimi razstavami ter s podpisovanjem monografske publikacije slikarja Ludvika Pandurja ob 18.00.



Dan odprtih vrat pripravljajo tudi v mariborskem Muzeju narodne osvoboditve, kjer pripravljajo oglede s strokovnim vodstvom ter delavnico za otroke in družine. Muzej bo svoja vrata odprl ob 9.00.

Svoja vrata bo odprla tudi mariborska sinagoga, še edina stojeca srednjeveška sinagoga dalec naokoli. Aktualne razstave si bo mogoce ogledati 8. februarja, od 10.00 do 14.00.

Galerija Media Nox v Mariboru vabijo na ogled razstave plakatov Cutnost minljivosti/motivi pokrajin in figur v opusu Franceta Mihelica.

V Lenartu bo proslava ob kulturnem prazniku potekala v Domu kulture Lenart, in sicer v petek, 10. februarja, s pricetkom ob 18.00.

Vabljeni k obeležitvi slovenskega kulturnega praznika z obiskom ene od kulturnih ustanov ali s preživljanjem dneva z družino ob kulturnih aktivnostih.

VIR: www.ptujinfo.com

Back To Top