Business 2.0



Ptujska ledena ploskev razveseljuje že dve leti, vsako leto pa privabi vec otrok in odraslih - leto celo hokejski turnir.

Javne službe Ptuj so se lani odlocile za nakup drsališca. To jih je stalo 86 tisoc evrov in davek na dodano vrednost. Drsališce je iz pravega ledu, ki pa nastane tako, da polivajo vodo po drsališcu. Tako nastane ploskev, centimeter po centimeter.

Koncna debelina ledu je približno deset centimetrov in to je dovolj, da se lahko drsališce nemoteno uporablja.

Vsak dan po koncu obratovanja se drsališce ocisti s pomocjo aluminijastega strgala, nato se zalije z vodo in tako je ploskev pripravljena na nove drsalce.

Na javnih službah so za Ptujinfo pojasnili, da so vremenske razmere drsališcu zaenkrat še naklonjene. A zdaj lahko izkoristite le še zadnje dni drsanja, saj morajo ploskev pospraviti pred pomladnim soncem.

Drsališce bo tako obratovalo le še do petka, 3. februarja, ce bodo razmere dopušcale, pa še cez konec tedna, 4. in 5. februarja.

Drsanje na Ptuju je brezplacno, drsalci morajo placati le izposojo drsalk, ki je dva evra na par za neomejeni cas. Zaslužek drsališca od postavitve do ponedeljka, 30. januarja, pa znaša skoraj 12 tisocakov.

VIR: www.ptujinfo.com

Back To Top