Business 2.0



Prostori nekdaj priljubljenega lokala The Legend Pub so prazni že vec let. Kakšne nacrte ima obcina s prostorom?

Za prostorom, kjer je nekdaj svoje mesto našel The Legend Pub, so burna leta. Zgodba lokala se je zakljucila januarja 2021, a to je bil le zacetek kolobocij.

Del stavbe, v kateri se je lokal nahajal, je bil del Mestnega gledališca Ptuj, a je lokal v 1. oktobrom 2020 prešel v ponovno last Mestne obcine Ptuj. Objekt je imelo ptujsko gledališce v najemu, oddajali pa so ga v podnajem gostincu The Legend Puba.

Najemnik po besedah obcine ni placeval najemnine, dolg konec leta 2019 pa je znašal preko 12 tisocakov. Takrat je gledališce s strani nadzornega odbora Mestne obcine Ptuj prejelo jasno navodilo, da pogodbo prekinejo in to so tudi upoštevali.

Takrat, ko je obcina stavbo prevzela, ta zemljiško knjižno ni bila urejena. Takrat so za Ptujinfo povedali, da v kolikor v namembnosti v tem prostoru ni predviden gostinski lokal, potem ta tukaj ne bo mogel biti.

Naknadno so razkrili, da bo prostor vendarle namenjen gostinski dejavnosti, saj je bila to želja mestnega sveta.

Mestno obcino Ptuj smo ponovno povprašali o nacrtih za lokal. Nazadnje so namero za oddajo lokala objavili 7. septembra 2022, a se na namero ni prijavil nihce.

Ker pa imajo vsa soglasja za izvajanje dejavnosti na tej lokaciji, pa bodo namero ponovili.

»Mestna obcina Ptuj ima vsa soglasja za izvajanje dejavnosti na navedeni lokaciji in bo v bližnji prihodnosti znova objavila namero za oddajo,« so razkrili za Ptujinfo.

VIR: www.ptujinfo.com

Back To Top