Business 2.0

Zaradi izrednih vremenskih razmer je okrog 5000 odjemalcev ostalo brez oskrbe z elektricno energijo. Okvare se po pojasnilih Elektra Maribor aktivno odpravljajo.Iz podjetja Elektro Maribor sporocajo, da je velika kolicina novozapadlega snega in dežja povzrocila poškodbe na elektro distribucijskem omrežju. Zaradi padcev dreves, ki jih je povzrocil težek in moker sneg, je že vceraj prišlo do izpadov napajanja z elektricno energijo na celotnem obmocju Elektra Maribor.

»Vse ekipe so bile ves dan na terenu in se trudile najti in odpraviti cim vec napak,« pojasnjujejo: »Hkrati pa so se sodelavci trudili zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z elektricno energijo s preklopitvami in izlocevanjem okvarjenih sektorjev.

Cez noc je kljub trudu vseh sodelavcev ostalo brez napajanja z elektricno energijo okrog 5000 odjemalcev. Brez elektricne energije so ostali odjemalci med Pohorjem in Kozjakom, nekaj manjših obmocij na obmocja Ptuja in Haloz ter na obmocju Poljcan in Zbelovega.

»Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z elektricno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo,« pravijo in dodajajo, da so vse razpoložljive ekipe sodelavcev na terenu že od zgodnjega jutra.

Sodelavcem, na obmocjih z vec napakami, so prišli na pomoc sodelavci iz drugih delov, ki jih snežna ujma ni tako dosegla. Dodajo, da je gibanje po gozdovih, kje je glavnina okvar, zaradi loma vej in dreves izredno nevarno.

Na Elektro Maribor uporabnike prosijo za razumevanje: »Sodelavci se v težkih razmerah trudijo najti in odpraviti napake in tako odjemalcem zagotoviti napajanje z elektricno energijo cim prej.«VIR: www.ptujinfo.com

Back To Top