English (UK)Slovenian

Dve novi medalji za Mino Markovič

Športna plezalka Mina Markovič je v uvodu v sezono nastopila na 3. zimskih vojaških igrah v Sočiju. V Rusiji je nastopila kot članica slovenske vojske, saj je zaposlena v športni enoti Slovenje vojske. Ptujčanka je tekmovala v dveh disciplinah v težavnosti in balvanskem plezanju. V obeh je nastopila dobro in si je priplezala bronasti odličji, medtem ko je obakrat zmagala Avstrijka Jessica Pilz. Po tem uvodnem nastopu v letošnji sezoni sledi za Markovičevo nadaljevanje priprav in tekmovanja za svetovni pokal v težavnostnem plezanju in morda bo nastopila tudi na kakšni tekmi v balvanskem plezanju.

Ptujska Robocup ekipa v nogometu

Predstavnik ekipe RoboCupJunior iz Elektro in računalniške šole Ptuj so v sklopu priprav na svetovno tekmovanje iz robotike RoboCup v Nagoyi pripravili posebno predstavitev za člane Manager kluba Ptuj in javnost. Člani ptujske ekipe so Aljaž Nahberger, Aljaž Galun, Urban Munda, Matic Rašl in Anja Strelec. Dijaki so pod vodstvom mentorjev Iztoka Milošiča, Sandija Rihtariča in Marjana Bezjaka vložili ure in ure dela, da so spoznali samega robota in njegovo delovanje iz vseh možnih zornih kotov. Robot je zelo kompleksen in se lahko nemoteno premika v vse smeri, kar si nam dijaki pokazali, ko so odigrali posebno nogometno tekmo. Na tekmovanju RoboCup sodelujejo najboljše robotske nogometne ekipe na svetu in med njimi bo tudi ekipa iz Elektro in računalniške šole Ptuj, katera bo v Nagoyi na Japonskem nastopila od 27. do 31. julija letos.

Regijska slovesnost ob dnevu Civilne zaščite

Prvega marca smo praznovali dan Civilne zaščite in komisija, ki je letos izbirala kandidate za priznanja in nagrade s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, je potrdila 290 predlogov za priznanja. Med njimi 179 bronastih, 63 srebrnih in 29 zlatih znakov, 18 plaket ter kipec Civilne zaščite za življenjsko delo. V kulturni dvorani na Vidmu je bila osrednja regijska prireditev Civilne zaščite Ptuj s podelitvijo priznanj. Bronaste znake Civilne zaščite so prejeli Aleš Caf, Peter Jagarinec, Matjaž Klasinc, Anton Kovačec, Darko Zupanc, Janez Veršič, Darko Zamuda, Uroš Leskovar, Miha Ribič, Emiljan Kvas in Justina Vujnovič. Srebrni znak sta dobila Rozika Ojsteršek in Jožef Kancler. Najvišje priznanje plaketo Civilne zaščite Republike Slovenije je pripadlo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Središče ob Dravi za 130 let delovanja. Regijska slovesnost ob dnevu Civilne zaščite je bila ob slavnostnih nagovorih župan Občine Videm Friderika Bračiča in namestnika generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Branka Drevodela dopolnjena s kulturnim programom, v katerem so nastopili učenci Osnovne šole Videm.